Hvorfor akupunktur

Hvorfor akupunktur

Det er flere fordeler ved å benytte seg av akupunktur til å opprettholde sin sunnhet og til behandle og bedre sine plager og sykdommer.

SIKKERHET
Ingen bivirkninger  – det er flere tusen år av erfaring bak denne behandlingsmetoden. 

TRYGGHET
Som regel har man under selve behandlingen mulighet for å føre en direkte dialog med behandleren, og kan si fra og formidle hvordan man har det under behandlingen, hvordan det føles, om man føler seg vel o.s.v. Denne dialogen er faktisk nyttig for behandleren, og informasjonen fra dette vil som regel være en del av behandleren sine vurderinger for videre behandlingsstrategi og -plan. I følge forståelsen i tradisjonell kinesisk sunnhetslære er pasienten og behandleren et harmonisk Yin Yang-par, noe som betyr at en aktiv innvirkning fra pasienten sin side vil sikre en hurtig og effektiv behandling.

INGEN FREMMEDE STOFFER
Måten akupunktur virker på er at man kanaliserer kroppens egen energi til å bekjempe og helbrede plager og sykdommer. Det er noen primære fordeler ved denne behandlingsformen.
–        Minimal fysiologisk påvirkning.
Under akupunkturbehandling blir ikke kroppen tilført fremmede stoff eller midler, hverken syntetiske, kjemiske, biokjemiske eller farmasøytiske midler. Dette sikrer en minimal ekstern fysiologisk påvirkning av kroppen.
–        Kroppens egen forsvarsmekanisme aktiveres.
Under behandlingen blir blokkeringer i kroppens meridianere åpnet. Dermed får kroppens energi strømme fritt i systemet, noe som er en forutsetning for at kroppens egne forsvarsmekanismer kan fungere optimalt.

FOREBYGGE SYKDOM
Etter behandlingen blir kroppen sterkere og bedre rustet til å bekjempe og motstå sykdommer, bl.a. fordi blokkeringer i kroppens meridianere er blitt åpnet og kroppens energi kan strømme fritt i systemet, d.v.s. at kroppens egne forsvarsmekanismer blir aktivert. Dette er også hovedårsaken til at akupunkturen gjennom tusener av år ar blitt brukt til sykdomsforebyggelse og sunnhetsopprettelse. En evt. sykdom vil ha vanskelig for å trenge inn i systemet så lenge kroppens egne forsvarsmekanismer fungerer tilfredsstillende. Smerter vil føles mindre, og evt. skader vil hele raskere. Dette er resultatet av et optimalt forsvar.

UNNGÅ ELLER REDUSERE MEDISINBRUK
Akupunkturbehandling aktiverer kroppens eget forsvar og resultatet er en sunnere og sterkere kropp og et mer motstandsdyktig forsvarssystem.

Kort sagt, med akupunkturbehandling er det mulig å:
–        Helt unngå eller redusere medisinbruk
–        Å behandle de egentlige og dypereliggende årsaker til problemet
–        Å avbalansere kroppen og forebygge sykdom

ER DET SMERTEFULLT Å FÅ AKUPUNKTURBEHANDLING?
Nei. De aller fleste mennesker opplever kun et ganske lite, nesten stimulerende stikk når nålen plasseres. Smerter er det ikke snakk om.

Learn More
WordPress Lightbox Plugin