Hodepine og migrene

Hodepine og migrene

Det er ulike former for hodepine:

Spenningshodepine
Den mest alminnelige form for hodepine, vanligvis ligger det psykiske spenninger eller følelsesmessige konflikter som utløsende faktorer bak. Depresjon, angst eller mangel på søvn kan også forårsake spenningshodepine.  

Migrene
Migrene er moderat til sterk hodepine og er som regel preget av kvalme, oppkast, og for de med kronisk migrene ekstra følsomhet for lyd og lys. Før et migreneanfall kan man oppleve å se lysglimt og få et sløret syn. Kronisk hodepine oppstår ofte og kan ligne på enten spenningshodepine eller migrene, eller ha overlappende symptomer med begge typer. Kronisk hodepine er veldig uforutsigbar, og langvarig bruk av medisiner kan forverre symptomene.

Farlig hodepine
Med dette menes hodepine som er karakteristiske symptomer på andre underliggende medisinske tilstander, som en skade eller høyt blodtrykk.

AKUPUNKTURBEHANDLING AV HODEPINE

Akupunktur er en effektiv behandling for alle typer hodepine, og kan også benyttes for å forebygge hodepine og migrene. På grunn av vår moderne livsstil er kroppene våre utsatt for konstant stress som fører til ubalanse i vårt nervesystem. Disse ubalansene resulterer generelt i symptomer og sykdommer som hodepine, høyt blodtrykk, hjertesykdommer, og hos kvinner kan det føre til hormonell ubalanse og menstruasjonsforstyrrelser. Akupunkturbehandling vil i slike tilfeller redusere stressnivået ved å senke stresstilstanden i kroppen. 
En med migrene opplever ofte muskelspenninger i øvre del av rygg og nakkeområdet. Ved å behandle noen grunnleggende punkter langs meridianene som passerer gjennom disse områdene øker blodgjennomstrømmingen, noe som fører til reduksjon av muskelspenninger og dermed reduksjon av hodepinen.

WordPress Lightbox Plugin